Al intentar accedir al procés de autenticació amb certificat digital no hem pregunta quin es vol fer servir.

En els casos que tinguem més de un certificat digital instal·lat al sistema i, normalment amb el firefox, ja hem accedit anteriorment a la plana. Quan hi tornem a entrar no demana cap certificat i entra directament.

Si tornem a intentar el procés a vegades surt directament el missatge indicant que no coincideix el DNI o l'Empresa amb el sol.licitat, sense demanar quin certificat volem fer servir.

Depèn del navegador sobint guarda la selecció del certificat com a decisió permanent, pel que cada vegada en el futur que intenti accedir a la pàgina de doc&fly per validar el certificat farà servir sempre el mateix certificat sense preguntar al usuari. alt

I com puc indicar al navegador que m'ho pregunti de nou?

Bàsicament s'ha de eliminar la preferència desada al navegador per tal que torni a demanar quin certificat es vol emprar en cada cas. Normalment aquest problema només passa amb Firefox (o derivat):

Obre el firefox i navega pel menú / Paràmetres. Pestanya Privadesa i Seguretat, cerquem i premem el botó de Veure Certificats. Hi ha una pestanya de 'Decisions d'autenticació' i prodrem veure un llistat de les planes que hem accedit amb un certificat concret i quina decisió hem desat. Per que torni a demanar la opció de escollir un altre certificat seleccionam la plana web i premem eliminar. Si es torna a accedir a la web tornara a demanar el certificat i mostrarà tot el magatzem de certificats, quan el seleccioni desmarca la casella 'Recordar decisió' perquè no es torni a guardar la decisió.

Extra: en el navegador Firefox constantment deixa marcat per defecte la opció de 'Recorda Decisió' en tots els llocs web que fan servir certificats digitals. Es pot treure que per defecte quedi marcat?. Doncs si: A la barra del navegador escriu: about:configcerca l'opció security.remember_cert_checkbox_default_setting i modifica el valor a FALS (o false)